Cocktail technieken en termen die je moet kennen om indruk te maken

cocktail technieken

Wanneer je een cocktail serveert aan je vrienden wil je toch een beetje professioneel overkomen. Er zijn veel cocktail technieken en -termen die je kunt leren om indruk te maken. Hieronder staan enkele veel voorkomende cocktail technieken en termen die je er even casual in kan gooien tijdens het maken van je vodka cocktails.


Shaken
Dit is een techniek waarbij je de ingrediënten van een cocktail mengt door ze te schudden in een cocktailshaker met ijs. Je schenkt de cocktail vervolgens (meestal door een zeef) in het glas. 


Dry Shake
Dit is een techniek waarbij je de ingrediënten van een cocktail schudt zonder ijs, om de textuur te verbeteren.


Stirred
Dit is een techniek waarbij je de ingrediënten van een cocktail mengt door ze te roeren in een mengglas. Waarschijnlijk denk je bij deze term meteen aan James bond met zijn bekend uitspraak; shaken, not stirred.


Strainen
Dit is het proces van het scheiden van je cocktail en de ijsblokjes en eventuele andere ingrediënten, door gebruik te maken van een zeef.


Muddling
Dit is een techniek waarbij je ingrediënten, zoals verse kruiden of fruit, fijnmaakt met een speciale tool, genaamd een muddler.


Floaten
Dit is het voorzichtig schenken van een ingrediënt, zoals likeur, bovenop de cocktail, zodat het zich aan de bovenkant verzamelt en een contrasterende kleur en smaak geeft.


Garnish
Dit is het toevoegen van decoratieve elementen aan de cocktail, zoals een schijfje fruit, een kruid of een parapluutje, om de presentatie en de smaak te verbeteren. Natuurlijk zijn er nog heel veel meer cocktail technieken maar door het beheersen van deze technieken kun je de meeste cocktails zelf thuis maken. Wij zijn benieuwd naar het eindresultaat.


Ontvang de beste cocktails direct in je mailbox

+ een leuke korting voor je eerste bestelling