Verzending en retourneren

Het kan zijn dat je na het het bestellen of het leveren van je bestelling toch bedenkt. Wij doen hier niet lastig over en geven iedereen 30 dagen bedenktijd. Hieronder lees je de spelregels;

Retourneren

Vanaf de aankoopdatum heb je 30 dagen om het artikel te retourneren. Om in aanmerking te komen voor restitutie van je aankoopbedrag moet het artikel in de originele ongeopende verpakking zitten. Het artikel moet dus in de staat waarin je hem hebt ontvangen naar ons geretourneerd worden. Je krijgt na goedkeuring van je retour het aankoopbedrag – eventuele verzendkosten binnen 14 dagen via de manier hoe je betaald hebt teruggestort. Producten die uit de verpakking zijn gehaald of waarvan de zegel (tape) van de verpakking is beschadigd mogen niet worden geretourneerd.

Refunds

Je hebt zelf verantwoordelijk om het geretourneerde artikel naar ons te versturen. Eenmaal ontvangen krijg je hier bericht van en ontvang je een bewijs. Wij zullen vervolgens controleren of het voldoet aan de retourvoorwaarden. Retouren moeten eerst via onze website aangemeld worden. De verzendkosten zijn voor eigen rekening.

Verzending

Wij versturen in Nederland met UPS / DHL of PostNL. Wij adviseren ook je artikel via een van deze vervoerders terug te sturen. Verzendkosten worden niet geretourneerd. Zendingen worden altijd naar het besteladres verzonden, afleveradres toch wijzigen kan alleen per email. 

Annuleringen

Je bestelling kan kosteloos worden geannuleerd tot het moment dat wij een verzendlabel hebben aangemaakt. Wanneer deze is aangemaakt rekenen wij een ‘restocking fee’ van 10% om het artikel terug te halen bij de vervoerder.

Beschadigingen tijdens verzending

Wij maken altijd gebruik van de beste vervoerders voor jouw regio. Toch komt het voor dat een vervoerder onvoorzichtig is een pakket. Het is daarom belangrijk dat je bij ontvangst je pakket goed inspecteert voordat je hiervoor tekent. Mocht de doos beschadigd zijn kan je de bestelling weigeren aan de deur. Lukt dit niet maak direct een foto en opsturen stuur deze naar onze klantenservice, maak het pakket niet open.

Geborgde werkwijze

Het is voor Amsterdam Republic van groot belang dat alcohol op een verantwoorde manier wordt verkocht, ook online. Amsterdam Republic wil namelijk absoluut geen alcohol verkopen aan jongeren onder de achttien jaar.

Met dit document wordt inzicht gegeven in de manier waarop Amsterdam Republic invulling geeft aan deze verantwoorde verkoop op afstand. Hiermee wordt voldaan aan de in artikel 20A lid 1 sub b van de Alcoholwet gestelde eis dat men moet beschikken over een werkwijze waarmee wordt gewaarborgd dat de alcoholhoudende drank slechts wordt afgeleverd op het adres van de geadresseerde of bij een distributiepunt en dat de leeftijd van de persoon aan wie de alcoholhoudende drank wordt verstrekt wordt vastgesteld en dat deze werkwijze ook wordt gehanteerd.

Dit document is altijd actueel. Dit betekent dat het document wordt geactualiseerd bij iedere wijziging van de situatie en jaarlijks wordt herzien. Het document bevat een omschrijving van:

  • het proces dat wordt gehanteerd om de leeftijdsgrens te bewaken en aan de geldende verplichtingen te voldoen;
  • de wijze waarop deze werkwijze bekend en inzichtelijk wordt gemaakt voor medewerkers;
  • de controle op de juiste naleving van het proces en de wijze waarop eventuele correcties worden doorgevoerd.

1. Proces (conform artikel 5.2, lid 1 onder a en b van het Alcoholbesluit)

Online bestellingen:

Bij online bestellingen via onze webshop is het verplicht dat de koper zakelijk aanschaft en aangeeft tenminste 18 jaar en ouder te zijn. Hiervoor hebben wij diverse checks door middel van pop-ups ingevoerd op onze sites, daarnaast maken wij de koper door middel van het NIX18 logo op de sites bewust van het feit dat wij geen alcoholhoudende dranken aan personen onder de 18 verkopen.

Wij nemen geen telefonische bestellingen aan en verwijzen klanten bij een verzoek hiertoe door naar onze webshop. Via onze webshop werken wij met een geautomatiseerd systeem dat orders direct in onze kassa invoert wat de administratieve last verminderd.

Bij aflevering door externe bezorgdiensten zal altijd een leeftijdscheck gedaan worden. De ontvanger dient een geldig identiteitsbewijs te tonen, conform artikel 20 lid 2 van de Alcoholwet. Bij bezorging via, externe bezorger, PostNL wordt door ons een extra toeslag betaald zodat door de bezorgdiensten bij aflevering aan drie vereisten wordt voldaan, namelijk:

  • Leeftijdscheck 18+
  • Handtekening voor ontvangst
  • Alleen bezorgen op aangegeven adres

Afleveren bij de buren, of alcoholhoudende dranken achterlaten zonder dat er iemand thuis is, is niet toegestaan. Het pakket zal weer door de bezorger meegenomen worden. In geval van externe bezorging zal het pakket naar een afhaallocatie gebracht worden. Op vertoon van een geldig legitimatiebewijs kan het pakket binnen een week afgehaald worden, daarna gaat het pakket terug naar Amsterdam Republic. Bij eigen bezorging zal het pakket retour genomen worden en kan het in onze winkel afgehaald worden, of opnieuw ter verzending aangeboden worden. De verzendkosten zijn voor rekening van de koper.

2. Informatievoorziening medewerkers (conform artikel 5.2, lid 1 onder c van het Alcoholbesluit)

Al onze medewerkers zijn geïnformeerd betreffende deze geborgde werkwijze en worden hier regelmatig op gecontroleerd. Bij eventuele wijzigingen in de werkwijze of aandachtspunten die extra toelichting vragen worden medewerkers voorafgaand aan hun dienst geïnformeerd. Als laatste wordt elk kwartaal een teambijeenkomst gehouden waar ook het te voeren beleid omtrent de verkoop van alcohol wordt besproken.

3. Controle (conform artikel 5.2, lid 1 onder d van het Alcoholbesluit)

Elk jaar wordt door het team de geborgde werkwijze geëvalueerd en waar nodig bijgestuurd.

Bij bezorging door externe partijen wordt steekproefsgewijs gecontroleerd of de vereiste leeftijdscheck wordt nageleefd. Enerzijds doen wij dit door in de Track & Trace code na te gaan of de klant is gecontroleerd op legitimatie en heeft getekend voor ontvangst. Anderzijds doen wij dit door het doen van steekproeven met levering aan een eigen adres.

Indien blijkt dat een externe partij niet volgens de afspraken werkt, zullen zij hier op worden aangesproken en zullen de afspraken onmiddellijk worden aangepast.