ONZE GESCHIEDENIS

Amsterdam Republic is uitgegroeid van klein merkje tot een van de bekendste namen in het Amsterdamse uitgaansleven en is verkrijgbaar bij de grotere slijterijen.

Ons avontuur begon in 2003 met een aanrijding. We botsten met een auto tegen een typisch Amsterdams paaltje op de Geldersekade in Amsterdam. Dit ongeluk bracht ons op een idee: flessen met geweldige smaken in de vorm van het iconische Amsterdamse paaltje.

Vervolgens zijn we op zoek gegaan naar een geschikte glasfabrikant. Dat is niet makkelijk want het glas met volledig transparant en zuiver zijn. “Als er maar een vleugje groen in zit, lijkt de inhoud meteen op grachtenwater.” Na lang zoeken vonden wij een producent die ook parfumflesjes maakt voor Dior en Chanel.

Onze wodka moest ons eigen recept zijn, perfect samengesteld en ook nog eens in Amsterdam gemaakt worden. Uiteindelijk vonden we een geweldige distilleerderij partner die onze visie deelde. Samen maakten we een perfecte mix en perfectioneerden we ons distillatieproces. 

We hebben niet stil gezeten en zijn naast sterke dranken ook likorettes gaan maken. Met immens lekkere smaken hebben wij een drankje voor iedereen.

In ons eerste jaar verkochten we drieduizend liter, wat opliep tot 45.000 liter in 2008 en sindsdien groeien we ieder jaar.