Hét Amsterdamse vodkamerk

Amsterdam Republic® is opgericht in 2003 en beschikbaar in (bijna) alle barren in en rondom Amsterdam (en ver daarbuiten)

Ontstaan van een Amsterdams icoon 

ons assortiment
Glas, puur en

Onbeperkt recyclebaar

De schoonheid van ons glas komt voort uit de kracht van (schoon) vuur, de zuiverheid van zand en een vakmanschap dat zich gedurende 100 jaar ervaring in glasbewerking heeft ontwikkeld.

Bij Amsterdam Republic bestaat 95% van onze glascompositie uit puur zand, soda en kalk. Glas is ook het ultieme milieuvriendelijke materiaal, omdat het het enige verpakkingsmateriaal is dat zowel 100% als oneindig recyclebaar is.

Online kopen
een premium product

Strikte kwaliteitscontrole

Alle componenten in het glas worden zorgvuldig gemeten en met een transportband naar mixers vervoerd.
De samenstelling wordt vervolgens continu aan de oven toegevoegd. De smelttemperatuur van 2700°F zorgt ervoor dat de verschillende componenten smelten en samensmelten tot een homogene mix, voordat deze door distributiekanalen genaamd “voeders” wordt verplaatst.

De voeders vormen vervolgens een klomp of druppel gesmolten glas, perfect gekalibreerd in gewicht en vorm.

Dit proces omvat twee stappen:

  • De gesmolten klomp wordt geblazen of geperst in een tijdelijke vorm, inclusief de bovenkant van de fles.
  • Deze “blanco” wordt vervolgens overgebracht naar een afwerkingsmal, waar het met behulp van samengeperste lucht in zijn uiteindelijke vorm wordt geblazen.
amrep logo

Hier proosten wij op

In onze distilleerderij in Amsterdam produceren wij onze eigen Amsterdamse vodka. We gebruiken Amsterdam’s natuurlijk gezuiverde duinwater. Dit water wordt voor de vodka productie meerdere keren gefilterd om de zachte en pure smaak te verkrijgen. De flessen worden met de hand gevuld.

We geloven dat we de beste producten uit onze eigen stad kunnen halen. Daarom produceren we lokaal. Al onze partners hebben wortels in de hoofdstad en haar cultuur. Amsterdam Republic Premium Vodka is de geest van de stad.

Amsterdam Republic

Amsterdam Republic is van een kleine stokerij in de garage gegroeid tot een bekende naam in het Amsterdamse nachtleven. Kort na de lancering al verkrijgbaar bij de grootste slijterijen in Nederland en daarbuiten.

Ons gehele product wordt zoveel mogelijk lokaal gemaakt, van de opdruk tot de dop tot de premium vodka. Zelfs onze partners, groot en klein zijn verbonden met onze geliefde stad Amsterdam.

Koop online Verkooppunten
Zooo… paaltje omver gereden

Geluk bij een ongeluk

Ons avontuur begon in 2003 toen wij onze auto parkeerde tegen een ‘Amsterdammertje’ op de gelderse kade. Hierdoor kregen wij het idee van onze Amsterdamse fles. Het iconische ‘Amsterdammertje’ is niet meer weg te denken uit het Amsterdamse straatbeeld en over de hele wereld bekend.

Inmiddels is Amsterdam Republic uitgegroeid tot een bekende naam in het uitgaansleven. Onze dranken zijn verkrijgbaar in diverse cafés en clubs. Daarnaast is Amsterdam Republic te koop bij grote slijterketens, lokale barren en het buitenland.

Online kopen