Hoe het Amsterdammertje gemaakt wordt 

Het Amsterdammertje, hij is niet meer weg te denken uit het straatbeeld van onze stad. Het verhaal gaat dat het eerste Amsterdammertje een kanonsloop was die verticaal in de grond werden geplaatst met een kogel er bovenop. Goed verhaal, blijkt een stadsmythe. Hoe de vorm precies tot stand is gekomen is niet bekend maar wij vinden hem fantastisch mooi!

Impulsief als we zijn besloten we dat de vorm van het Amsterdammertje de vorm van onze fles moest worden. Zo gezegd, zo gedaan.

Het productieproces van het Amsterdammertje

Allereerst op zoek naar het juiste glas, dit moet aan allerlei regels en eisen voldoen, we zullen je de details hiervan besparen. Wel leuk om te weten is dat onze fles wordt gemaakt aan de hand van een blow in blow techniek. Een beetje technisch, maar als eerste wordt het gesmolten glas in een rechte mal gegoten. Daar wordt lucht in geblazen zodat het glas de vorm van de rechte mal aanneemt. Het glaswerk komt vuurrood uit de mal en wordt dan in een nieuwe mal gezet. In deze mal worden de details in de fles geblazen. Heel belangrijk voor ons wat dat maakt onze fles zo uniek. Het glas moet vervolgens 5 uur uitharden. 

Ook bij glasblazen gaat er wel eens wat mis. Bij een luchtbel, zandkorrel of oneffenheden gaat de hele batch (soms wel 1000 stuks) de glasbak in. Het glas wordt omgesmolten om het vervolgens weer opnieuw om de mal te smelten en een perfecte fles te creëren.

Om het Amsterdammertje de frosted laag te geven wordt het een tijdje in een zuurbad gehangen waardoor er een chemische reactie ontstaat. Nadat de fles lekker in bad is geweest moet het 2 weken ‘uitlekken’. Daarna wordt de fles verstuurd naar ons magazijn en kunnen wij het vullen met onze Premium Vodka. Proost!

Ontvang de beste cocktails direct in je mailbox

+ een leuke korting voor je eerste bestelling

Een reactie op “Hoe het Amsterdammertje gemaakt wordt 

  1. Pingback: Het Amsterdammertje is zoveel meer- Amsterdam Republic®

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *