And the Oscar goes to…Vodka!

Er zijn tal van bekende vodka cocktails die zijn verschenen in films en die zelfs beroemd zijn geworden vanwege hun optreden op het grote scherm. Hier zijn enkele van de meest bekende vodka cocktails die te zien zijn in films:

 1. Kamikaze
  De Kamikaze is te zien in de film “Cocktail“. Het personage Brian Flanagan, gespeeld door Tom Cruise, maakt de cocktail voor een groep feestende mensen in een bar.
 2. Cosmopolitan
  De Cosmopolitan is beroemd geworden door de tv-serie “Sex and the City“. Het personage Carrie Bradshaw en haar vriendinnen drinken de cocktail regelmatig tijdens hun uitstapjes in New York.
 3. Vodka Martini
  De Vodka Martini is een cocktail die voorkomt in zo goed als alle James Bond-films zoals “Casino Royale“. Het is een mix van vodka, vermouth en soms olijfsap en wordt vaak geassocieerd met het personage van James Bond.
 4. Appletini
  De Appletini, die wodka en appelsap bevat, is te zien in de tv-serie “Scrubs” en wordt gedronken door het personage Elliot Reid. Het personage beschouwt de cocktail als haar signature drink.
 5. White Russian
  De White Russian is een van de meest bekende vodka cocktails en is beroemd gemaakt in de film “The Big Lebowski“. Het personage “The Dude” drinkt de cocktail gedurende de hele film en het wordt een iconische drankje voor fans van de film.

Dit zijn slechts enkele voorbeelden van bekende vodka cocktails die in films of series zijn verschenen. Het laat zien hoe vodka geassocieerd kan worden aan een personage of film. Kies je één van bovenstaande cocktails en dus film, pak een zak popcorn en een fles Amsterdam Republic Premium Vodka en geniet van je filmavond. 

Ontvang de beste cocktails direct in je mailbox

+ een leuke korting voor je eerste bestelling